Accu’s voor de scootmobiel: welke soorten zijn er?

Accu’s worden in het dagelijks leven op heel veel verschillende manieren gebruikt, daarom zijn er ook veel soorten en types op de markt. In dit artikel beschrijven wij een aantal varianten en waar ze voor gebruikt worden.

Natte accu’s

Natte accu’s zijn accu’s die bestaan uit water, zwavellood en lood, De loodplaten hangen in een bak met verdund zwavelzuur. De chemische reactie die ontstaat zorgt voor een spanningsverschil tussen de loodplaten en hierdoor ontstaat dan weer stroom. De voordeel van natte accu’s is dat ze relatief goedkoop en eenvoudig in gebruik zijn. Enkele natte accu’s zijn:

  • Loodaccu’s. Een van de oudste soort is de lood accu, dit type komt veel voor en wordt het meeste gebruikt in auto’s. Deze accu’s hebben veel voordelen, ze zijn redelijk simpel qua bouw, ze bestaan slechts uit water, zwavelzuur en lood. Daarnaast zijn ze ook redelijk goedkoop en leveren ze een hoge spanning.
  • Start accu’s. Een start accu moet een grote hoeveelheid stroom in een korte periode leveren. Start accu’s worden ook vaak gebruikt in auto’s. Ze mogen niet verder ontladen dan 20%, in auto’s wordt hier aan voldaan. Dit type accu is de goedkoopste soort.
  • Stationaire accu’s. Een stationaire accu levert een lagere stroom dan een start accu. Deze soort wordt vaak gebruikt als back-up bij een stroomuitval, zoals in ziekenhuizen. Ook kunne ze dieper ontladen worden, namelijk tot 50%
  • (Vol)tractie accu’s. Deze accu’s worden toegepast bij werkzaamheden waar vaak diepe ontladingen optreden en waar de accu vaak opgeladen moet worden. Zo worden ze vaak gebruikt bij hoogwerkers, landbouwmachines, heftrucks etc. Deze accu’s hebben dan ook een langere levensduur dan stationaire accu’s.

Droge accu’s

Dit zijn accu’s met een niet-vloeibare inhoud. Deze worden ook wel aangeduid met de afkorting VRLA (Valve Regulated Lead Acid) of SLA (sealed Lead Acid). Deze accu’s bevatten elektrolyt in de vorm van gel, of het elektrolyt wordt volledig opgenomen door speciale glasvezelmatten. Aan droge accu’s zit weinig onderhoud. Enkele soorten zijn:

  • Gel Accu’s. Een gel accu is een loodaccu waar het elektrolyt een gel is in plaats van vloeistof. Deze gel zit in de platen en in de ruimtes om de platen. Gel-accu’s zijn een stuk duurder dan natte accu’s. Wel zijn ze gevoelig voor overladen waardoor blijvende schade kan ontstaan. Deze worden vaak gebruikt in elektrische scooters/fietsen en beveiligingssystemen.
  • AGM Accu’s. Hierin wordt het elektrolyt vastgehouden door glasvezelmatten, hierdoor kunnen ze ook niet lekken en in elke positie worden gebruikt. Deze accu’s leveren een minder hoge stroom dan de gel accu’s maar ze kunnen beter tegen hoge en lage temperaturen. Daarom worden ze ook vaak gebruikt in duurdere voertuigen als opslag voor zonne- en windenergie, in extreem koude gebieden en in scootmobielen voor de veiligheid. Je kan een gel of AGM accu kopen bij Intercel.

Altijd leven met zorg om uw heen?

Verwacht u in de nabije toekomst voor 24 uurs zorg nodig te hebben voor uzelf of voor uw naaste. Het kan natuurlijk nooit geen kwaad om wat inzicht op te doen in de verschillende  mogelijkheden van wonen met zorg.

Woonzorgappartementen

Er zijn verschillende woonzorg corporaties die woonzorgappartementen aanbieden. Dan kan er zelfstandig gewoond worden in een van deze appartementen. Er kan dan voor worden gekozen om zorg aan te vragen bij het zorgteam van deze woonzorg corporatie. Zij bieden hun eigen professionele zorg verpleegkundigen aan. Vaak worden daarbij als eerst de wensen van centraal gesteld.

Het zorgleefplan

Zoals eerder benoemd worden vaak de wensen van de cliënt centraal gesteld. Deze wensen worden opgesteld in het zogenaamde zorgleefplan. Dit zorgleefplan wordt vaak ook opgesteld met naaste familie van de cliënt, omdat zij vaak erg betrokken zijn in de zorg van de cliënt. Deze zorg kan verschillen van verzorging tot zeer intensieve verpleging. Dit wordt samen met het aantal zorguren vastgesteld in het zorgleefplan.

Zorg voor 24 uur

Het is mogelijk om voor 24 uur zorg te hebben, vooral wanneer dit voor de veiligheid van de cliënt aanwezig is zal dat vaak als belangrijk aandachtspunt worden gezien door de zorgorganisaties. Dit biedt dan ook niet alleen voor de cliënt rust, maar ook voor de familie van de cliënt. Mocht er op welke reden dan ook wat gebeuren dan is een verpleegkundige altijd snel in het appartement van de cliënt aanwezig.

Gebruik maken van mantelzorg

De zorgappartementen worden altijd als een behoorlijke luxe gezien. Het kan echter nooit kwaad om de zorg wat te verminderen met behulp van mantelzorg. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk als familielid al wat kleinere klusjes op te pakken. Dit kan wellicht ook wat verschil maken in de kosten.

Vergoeding van de verzekering

Bij het gehele totaalpakket komt natuurlijk ook een kostenplaatje kijken. Kijk dus goed na wat er vergoed wordt van de verzekering en wat niet. De ene cliënt heeft namelijk een wat uitgebreidere verzekering dan de andere.

Voorwerpen die je oude dag een stuk makkelijker maken

Tegenwoordig kun je door de huidige technologische ontwikkeling je oude dag een stuk makkelijker en fijner maken. Er zijn vele hulpmiddelen die er vroeger niet waren. Naast makkelijker maken deze hulpmiddelen je oude dag ook wat dragelijker. Hier een aantal zaken die je aan kunt schaffen om mobieler en sneller zijn maar vooral je een aangename oude dag bezorgen.

 

De scootmobiel

Allereerst is de scootmobiel een uitvinding die je nog een hoop mobieler maakt. Doordat deze je kan rijden als jij niet meer of nog nauwelijks kunt lopen. Zo kun je toch nog naar de stad om op de markt groente en fruit te kopen of naar de winkel om de wekelijkse boodschappen in huis te halen. Ook voor je familie is dit een uitkomst.

 

Mobiel

Ook is het makkelijker om te communiceren via de telefoon. Zo ben je op je oude dag ook op de hoogte van wat er gebeurt met je kinderen en kleinkinderen. Ook met je vrienden en vriendinnen kun je simpel in contact blijven. Daarnaast kan je nu snel dingen op te zoeken en hoef je niet naar boven om de computer aan te zetten. Door middel van het internet kunnen ouderen ook als ze vragen hebben over bepaalde zaken dit simpel opzoeken.

 

Trapliften

Wil je niet op je oude dag meer verhuizen dan kun je ervoor kiezen om een traplift te kopen. Deze lift past op bijna elke trap, en zorgt ervoor dat u rustig kunt gaan zitten en boven er weer rustig af kunt stappen. Daarnaast is het een stuk minder gevaarlijk voor je als je minder evenwicht hebt om de traplift te gebruiken in plaats van de trap. Zo kun je jouw energie besparen en dit besteden aan dingen die je wel graag doet.

verzekeringen vergelijken

Een verzekering vergelijken en afsluiten

Voor veel producten en diensten is het verstandig om een verzekering af te sluiten. In dit artikel halen we enkele producten en diensten naar voren die voor u van belang kunnen zijn. Haal uw kennisvoordeel eruit en lees hieronder de mogelijkheden en voorwaarden.

Het afwegen van een verzekering

Voor veel mensen is het soms een lastige keuze om ergens in te verzekeren. Men moet er immers elke maand een vast bedrag voor betalen. Het afwegen van het risico is hier in belangrijk. Dit staat uiteraard los van de vaste verzekeringen die in Nederland verplicht zijn, zoals de zorgverzekering, autoverzekering en de woonverzekering.

In dit artikel bespreken we de verzekeringen waar niet vaak over wordt gesproken. Dit zijn onder andere de huisdierenverzekering en de uitvaartverzekering.

Huisdierenverzekering

Een huisdierenverzekering zorgt ervoor dat de kosten worden gedekt van de ziektekosten van het huisdier. Uiteraard is het lastig om van tevoren te bepalen wanneer een dier naar de arts moet. Daarom is het aan te raden om pas een verzekering af te sluiten wanneer het dier wat ouder wordt en steeds meer problemen krijgt. Let wel op de bedragen die worden vergoed. Deze worden namelijk niet altijd gedekt!

Uitvaartverzekering

Het is een verzekering die door veel mensen wordt uitgesteld en daarmee afgesteld. Toch is het van belang om al op jonge leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten. In principe spaart u hiermee zelf voor uw eigen uitvaart. Het voordeel hiervan is dat uw nabestaanden deze kosten niet hoeven te dragen. Het is natuurlijk altijd vervelend om tegenover onverwachte kosten te staan. Helemaal wanneer er een groot verlies is geleden.

Vergelijk uw verzekering

Welke verzekering men ook neemt, het is altijd het afwegen waard ten opzichte van het risico. Ook is het van belang om zoveel mogelijk verzekeringen met uw voorwaarden te vergelijken indien beschikbaar. Het aanbod is namelijk groot en het vergelijken van verzekeringen kan uiteindelijk ertoe leiden dat u precies de goede verzekering kiest die bij u past.

Top 10 scootmobielen

Benieuwd naar de top 10 scootmobielen? Een scootmobiel kopen doet u niet iedere dag en daarom is het goed om u eerst goed in te lezen.