De verplichte scooterverzekering

Stel je hebt een scooter. Dan ben je verplicht om die scooter te verzekeren. Wat is er minimaal verplicht. Een WA-dekking. Dan wordt de schade die jij hebt toegebracht aan een ander vergoed. Heb je schade aan jouw scooter?. Wellicht wil je dat ook die schade wordt vergoed. Dan moet je kiezen voor een verzekering met een uitgebreidere dekking.

Kiezen uit drie verschillende dekkingen

Heb je een scooter gekocht en moet je dus een scooterverzekering afsluiten? Bepaal dan welke schade er door de scooterverzekering gedekt moet worden. Je kunt kiezen uit drie verschillende dekkingen.

·        De WA-dekking is, zoals al eerder opgemerkt, verplicht voor iedereen die een scooter bezit. Door deze verzekering wordt alleen de schade die jij toebrengt aan anderen gedekt.

·        Heb je gekozen voor een WA plus dekking? Dan ben je ook verzekerd als bijvoorbeeld je scooter wordt gestolen.

·        Kies je voor een Allrisk verzekering. Dit is een verzekering met een uitgebreide dekking. Je bent dan ook verzekerd tegen de schade die je door eigen schuld hebt veroorzaakt.

Kiezen van de juiste dekking

Wellicht vraag je je af wanneer je het beste kunt kiezen voor een bepaalde dekking? Aangeraden wordt om te kiezen voor een WA verzekering als je scooter ouder is dan 4 jaar of minder waard is dan 1.000 euro. Kies voor een WA plus of allrisk verzekering als je scooter jonger is dan 4 jaar of meer waard is dan 1.000 euro. Sluit dus geen dure allrisk verzekering af als scooter slecht enkele honderden euro’s waard is.

Schadevrije jaren hebben invloed op de verzekeringspremie

Jonge bestuurders zonder schadevrije jaren betalen een vrij hoge premie voor hun allrisk verzekering. Heb je enkele schadevrije jaren? Dan krijg je korting op de verzekeringspremie. Wie beschikt over minimaal 8 schadevrije jaren kan een no-claim korting krijgen van maximaal 85%. Het gebruikmaken van de schadevrije jaren levert dus een forse besparing op. Let op! Stap je over naar een andere verzekeringsmaatschappij en heb je schadevrije jaren opgebouwd? Let er dan op dat die verzekeringsmaatschappij je schadevrije jaren die je eerder hebt opgebouwd accepteert.

het bepalen van de kosten van een scooterverzekering

Hoe worden de kosten van een scooterverzekering bepaald. Doe kosten zijn natuurlijk afhankelijk van diverse factoren. De kosten zijn afhankelijk van je leeftijd, het merk, type en bouwjaar van je scooter, je postcode en huisnummer, het aantal schadevrije jaren en de gewenste dekking.

Het vergelijken van scooterverzekeringen met elkaar

Heb je een scooter gekocht en moet je dus een scooterverzekering afsluiten? Aangeraden wordt om verschillende scooterverzekeringen met elkaar te vergelijken kun je voorkomen dat je te veel premie betaalt. Heb je al een scooterverzekering? Vergelijk ook dan die scooterverzekering met andere scooterverzekeringen. Wellicht is er een goedkopere scooterverzekering. Door over te stappen naar die andere scooterverzekering kun je dan geld besparen.