Gebruik maken van orthopedische rugkussens

Er zijn in ons land ontzettend veel mensen die te kampen hebben met rugklachten. Die klachten kunnen dermate vormen aannemen, dat zelfs in een gewone bureaustoel zitten niet meer mogelijk is. Ook het zitten in de autostoel kan onprettig zijn wanneer je erge rugklachten heb. De klachten kunnen zijn ontstaan vanwege langdurig verkeerd tillen bijvoorbeeld, door bekkeninstabiliteit, slijtage, verschil in beenlengte, spierzwakte, overbelasting maar vooral door een verkeerde houding. Heel veel mensen zitten te lang in een verkeerde houding, met alle nare gevolgen van dien. In dit laatste geval kun je prima een beroep doen op orthopedische rugkussens.

Als sprake is van een holle rug en druk ontstaat op de tussenwervelschijf

Orthopedische rugkussens zijn maatwerk oplossingen, want je kunt ze individueel aanpassen en de rugkussens bijvoorbeeld laten voorzien van gepolsterde zit- of rugdelen. Orthopedische rugkussens kunnen gebruikt worden voor verschillende soorten rugklachten en in zo goed als alle gevallen kan een luchtkussentje om op te zitten voor verlichting zorgen. Je kunt prima gebruik maken van orthopedische rugkussens als sprake is van een holle rug, als je een zittend beroep hebt en pijnklachten ervaart in de schouders en de rug. Vaak zit het probleem in de druk die door een verkeerde houding ontstaat op de tussenwervelschijf.

Specialisten raden de kussens van harte aan

Orthopedische rugkussens helpen preventief en kunnen voorkomen dat de klachten zich verder ontwikkelen en dat je bijvoorbeeld ook nog eens te maken krijgt met hoofdpijn en extra klachten aan de nek. Vaak worden de balanskussens aangeraden door de fysiotherapeut, het eerste adres waar je terecht kunt met je rugklachten. Zeker mensen met een zittend beroep hebben heel veel baat bij deze rugkussens die ook het voordeel hebben dat ze mobiel zijn. Je gebruikt het wiebelkussen dus gemakkelijk zowel thuis, in de auto in de autostoel en op je werk.

Erger voorkomen

Orthopedische rugkussens worden al jarenlang aangeraden door specialisten. Het gebruik van deze rugkussens kan erger voorkomen. Een verkeerde houding leidt heel erg vaak tot overbelasting van de tussenwervelschijf. Door het gebruik van orthopedische rugkussens kun je dergelijke serieuze klachten voorkomen. Orthopedische rugkussens kunnen voorkomen dat je nog langer een verkeerde houding aanneemt. Je neemt een houding aan die minder belastend is voor je rug en ervaart meteen verlichting. Het kussen voorkomt dat je opnieuw een verkeerde houding aanneemt, waardoor de klachten zeker niet verergeren. Sterker nog; omdat je door het kussen een betere houding aanneemt, kunnen de klachten in sommige gevallen zelfs volledig verdwijnen.

Ergonomisch

Heb je te maken met dergelijke klachten? Dan kunnen deze rugkussens je echt helpen. Daarnaast is het verstandig de situatie op je werkplek eens tegen het licht te houden. Is die wel ergonomisch ingericht? Een goede werkgever zal hier rekening mee gehouden hebben. Soms kan een kleine aanpassing al voldoende zijn om de rugklachten te verlichten. Dit kan de hoogte van je stoel zijn of de afstand die je hebt tot je computer. Vraag je werkgever en zoek tussen het grote aanbod orthopedische rugkussens naar een geschikte uitvoering voor jouw werkplek. Nieuwsgierig naar de voordelen voor jou?