Goede Nachtrust Krijgen – Een Natuurlijke Diepe Slaap

Dus je lijdt onder slaapgebrek, of misschien zelfs slapeloosheid of een ander soort slaapstoornis, en je bent wanhopig op zoek naar natuurlijke diepe slaap. Afgezien van de mogelijkheid dat er misschien een onderliggend gezondheidsprobleem de oorzaak is, zullen we het perfecte scenario beschrijven om een goede nachtrust te kunnen krijgen.

Simpele stappen voor een betere nachtrust:

Het mag een beetje raar lijken om betere slaap te bespreken door te beginnen met wat je door de dag heen doet, maar het heeft allemaal een effect op hoe we nachts slapen. Hoe snel we in slaap vallen, hoeveel slaap we krijgen en de kwaliteit van de slaap.

Eet gezond door de dag heen en probeer niet te veel te eten tijdens maaltijden. Vermijd voedsel tenminste 3 tot 4 uur voor bedtijd, maar ga niet slapen met honger. Vanzelfsprekend moet je stimulerende middelen zoals thee, koffie, alcohol en sigaretten vermijden, 3 tot 4 uur voor je bedtijd.

Bepaal een bepaalde tijd om naar bed te gaan en een bepaalde tijd om wakker te worden. Volg deze routine, en ga alleen naar bed om te slapen en niet om TV te kijken in de slaapkamer. Voordat het bedtijd is, begin met het ontspannen met je lichaam en geest. Probeer een uur voor bedtijd de TV te vermijden en doe iets wat minder stimulerend is zoals een makkelijk boek lezen.

Een ontspannend bad nemen met zachte muziek op de achtergrond en kruiden voor het bad is een goede manier om het lichaam te ontspannen en voor te bereiden op slaap. Mocht je tijdens de nacht woelen en steeds omdraaien, probeer erachter te komen waarom? Lig je ongemakkelijk of is het omdat je kopzorgen hebt? Als je stress en nervositeit hebt, leer dan om deze gevoelens te overwinnen door meditatie en zelfhypnose.

Luister in de avond naar hypnose opnames om je te helpen in slaap te vallen en probeer progressieve spierontspanning, waarbij je je spieren één voor één aanspant en laat ontspannen, van kop tot teen. Slaapstoornissen kunnen optreden door mentale of lichamelijke problemen, dus probeer uit te zoeken wat de oorzaak is van je slaapprobleem, en neem actie om het te overwinnen.

Slapeloosheid kan een serieus probleem worden, en gezonde keuzes in je levensstijl te nemen en het gebruik van natuurlijke slaaphulpmiddelen is een verstandige aanpak om een goede nachtrust te krijgen.

Lees verder: Beste slaapmiddel zonder bijwerkingen