Lasertherapie voor pijnverlichting

Mensen die klachten hebben aan gewrichten, spieren of pezen kunnen geholpen worden met lasertherapie. Ook als de klachten chronisch zijn. Lasertherapie verlicht pijn en ontstekingen door het pijnpunt met een deep-tissuelaser te bestralen. Het apparaat bereikt een diepte tot acht centimeter onder de huid en kan als vervanging voor pijnstillers dienen. Pijnklachten die bewegen belemmeren worden verminderd met lasertherapie. Klachten waarbij lasertherapie een oplossing of verlichting kan bieden zijn artrose, een hernia, sportblessures, verstuikingen, longaandoeningen, fracturen, het carpaal tunnelsyndroom en meer. Zonder medicatie of operatie merk je direct dat je pijn verzacht wordt. Ook hersteltijd kan verminderd worden.

Voordelen en effecten van lasertherapie

Lasertherapienederland.nl vertelt dat er veel voordelen zijn bij de behandeling. De laser stimuleert de cellen in hun herstel door energietoename op celniveau. Dit zorgt voor een betere doorbloeding, minder zwelling bij ontstekingen, een toename van de aanmaak van endorfines en een sterker afweersysteem. Bovendien werkt het ontstekingsremmend en stimuleert het lymfesysteem zodat afvalstoffen beter worden uitgescheiden. In het kort stimuleert lasertherapie.nl het zelf herstellend vermogen van het lichaam. De toename van energie in spiercellen zorgt voor een versnelling van het herstelproces. De stimulatie van de aanmaak van nieuw bindweefsel zorgt voor herstel in spieren en zenuwen en heeft effect tot wel zeven weken na de behandeling.

Hoe de behandelingen werken

Laserbehandeling is pijnloos. Je krijgt een bril om je ogen te beschermen tegen het licht van de laser. De fysiotherapeut stelt de laser in op basis van je klachten, lichaamsbouw en huidskleur. De laserbehandeling wordt uitgevoerd volgens wetenschappelijk vastgesteld protocol. De behandeling duurt slechts 5 tot 10 minuten, waarbij het laserlicht direct op de huid wordt gestraald met een hand diode. Je voelt de warmte van de laser op een aangename manier. Het traject duurt drie tot vier weken en de meeste mensen merken resultaat na drie tot vijf behandelingen. In combinatie met fysiotherapie wordt de gemiddelde hersteltijd gehalveerd. Het effect van een lasertherapie-behandeling houdt ongeveer 78 uur aan. Ben je na een proefbehandeling toch niet tevreden? Dan wordt je geld teruggestort.