Opfrisser omtrent scootmobiel verkeersregels

Het is van tijd tot tijd nooit een slecht idee om de verkeersregels eens opnieuw door te nemen. Helemaal omtrent de scootmobiel, omdat de regelgeving hier wat complexer is dan voor fietsers bijvoorbeeld. Voor scootmobiel gangers gelden namelijk verschillende type regels, en wat op het moment geldt, dat hangt af van waar je rijdt.

Allereerst, de cijfers. Specifiek, de leeftijden en de kilometers per uur. Kan een scootmobiel harder dan 10 KM per uur dan moet je 16 zijn om te mogen rijden. Echter, er geldt geen leeftijdsgrens wanneer de scooter niet harder kan dan 10 kilometer per uur.

Dan de wegen en de bijbehorende regels. Een scootmobiel mag in principe overal rijden, maar zoals je zelf wel kon verzinnen, behalve de snelweg en andere autowegen. Maar rijbaan, fietspad, stoep, het mag allemaal. Alleen de verkeersregels wanneer je op de stoep rijdt zijn wel beduidend anders dan wanneer je navigeert over een fietspad. Op een fietspad mag je tot 30 KM per uur gaan, op de stoep is dit slechts en logischerwijs natuurlijk 6 KM per uur. Op de stoep gelden de regels voor voetgangers. Op een fietspad die voor bestuurders. Ook een scootmobiel moet goede verlichting kennen, tenzij je op de stoep rijdt dan is werkende verlichting in het donker niet strikt verplicht, maar wel aan te bevelen natuurlijk, zonder de andere voetgangers te verblinden.

Tip: fastfuriousscooters.nl/scootmobiel/

Ook wanneer je scootmobiel rijdt moet je een verzekeringsbewijs bij je hebben en je identiteitskaart natuurlijk. Ook bij scootmobiel gebruik geldt, niet drinken of gebruik maken van de mobiele telefoon of andere mobiele toestellen zoals Gameboy o.i.d. tijdens het rijden. Tevens is het belangrijk om te weten wanneer je bijv. met vrienden op pad gaat die ook zichzelf vervoeren per scootmobiel dat je niet naast elkaar mag rijden op het fietspad. Wees voorzichtig te allen tijde dat je niet de doorgang belemmert voor andere verkeersdeelnemers.

Meer informatie: https://www.fastfuriousscooters.nl/

Laat je scootmobiel ook regelmatig nakijken op defecten e.d. We lezen nog wel eens in de krant over bejaarden die een sloot of rivier in rijden als gevolg rijden op een defecte scootmobiel. Koop een kwalitatief merk scootmobiel waar je op kunt vertrouwen.