Tips voor het kiezen van de juiste rouwbloemen

Er komt ontzettend veel op je af bij het verliezen van een naaste of dierbare. Zeker als jij de persoon bent die de uitvaart moet regelen. In deze emotionele periode moeten er keuzes gemaakt worden voor een eervolle begrafenis. In dit artikel geven we tips voor het kiezen van de juiste rouwbloemen. Wij hopen daarmee deze keuze gemakkelijker voor je te maken.

1. Juiste bloemsoorten

Voor een rouwboeket worden vaak dezelfde bloemsoorten gebruikt, echter zitten er geen regels aan verbonden. Dus is het aan jou om de juiste bloemen en kleuren te kiezen. Elke bloemkleur heeft zijn eigen betekenis. Evenals elke bloemsoort. Voordat je een rouwboeket besteld is het verstandig om je in deze betekenissen te verdiepen.

2. Houd rekening met de wensen van de overledene

Vaak heeft de overledene bepaalde wensen als het om zijn of haar rouwbloemen gaat. Soms zijn deze wensen in een eerder stadium vastgesteld door de overledene. Zo niet, dan wordt er vaak gekozen voor een bloemsoort of kleur waar de overledene van hield.

3. Bloemen met een betekenis

Elke bloemsoort heeft zijn eigen betekenis. Zeker bij het kiezen van rouwbloemen is het van belang om rekening te houden met de betekenis. Voor een persoonlijke begrafenis kan je het rouwboeket afstemmen op de relatie die je met de overledene had. Een populaire bloem voor in rouwboeketten is de Dahlia. Deze bloem betekent: voor altijd de jouwe. Voor het maken van een rouwstuk voor een overleden partner wordt er dan ook vaak voor gekozen om de Dahlia in het boeket te verwerken.

4. Bedenk een mooie tekst 

Het vinden van de juiste woorden voor de tekst op het lint van een rouwboeket is ontzettend lastig. Als je een rouwboeket besteld, dan is dat vaak met een lint. Op dit lint is het mogelijk om een persoonlijke tekst te zetten. Welke tekst je kiest is natuurlijk een persoonlijke keuze. Vind je het lastig om een tekst te verzinnen, dan zijn er genoeg voorbeelden te vinden.