Kiezen voor een scootmobiel

Het is vaak een grote stap als je voor de eerste keer een scootmobiel aanschaft. Dit komt omdat vele mensen kampen met onzekerheid. Wanneer u de onzekerheid hebt overwonnen komt u voor het volgende punt te staan. Er is namelijk volop keuze in de types scootmobielen. In onderstaande artikel leggen we u uit welke scootmobielen er zijn. Hiermee helpen we u een handje in het keuzeproces.

Waarom een scootmobiel

Allereerst is het belangrijk om voor uzelf na te gaan waarom u een scootmobiel wilt. Wilt u de scootmobiel gebruiken voor boodschappen bij de buurtsupermarkt of wilt u met name langere afstanden afleggen? Sommige scootmobielen zijn namelijk meer geschikt voor korte afstanden en andere modellen juist voor langere afstanden. Wilt u de scootmobiel vooral in huis gebruiken? Dan heeft u weer een ander model nodig.

Opvouwbare of vaste scootmobiel

Een opvouwbare scootmobiel is klein, lichtgewicht en zoals de naam al doet vermoeden, opvouwbaar. Een opvouwbare scootmobiel is daarom ideaal als u de scootmobiel mee wilt nemen in de auto als u een dagje uit gaat. Daarnaast is een opvouwbare scootmobiel eenvoudig te bedienen. Een nadeel is dat een opvouwbare scootmobiel niet harder gaat dan 6 km per uur.  Als u niet op zoek bent naar een dergelijke scootmobiel, past een vaste scootmobiel wellicht beter bij u. Een vaste scootmobiel, is in tegenstelling tot een opvouwbare scootmobiel, niet opvouwbaar. Een vaste scootmobiel is ideaal als u veel kilometers aflegt. Daarnaast is het comfort van een vaste scootmobiel hoger.

Aantal wielen

Scootmobielen zijn verkrijgbaar met drie, vier en zelfs met vijf wielen. Veel mensen geven de voorkeur voor vier wielen. Dit komt veelal doordat dit de bekendste verschijningsvorm is. Echter is belangrijker een dergelijke keuze te baseren op de reden waarom u een scootmobiel wilt gebruiken. Een scootmobiel met drie wielen wordt veelal gebruikt in huis. Een scootmobiel met drie wielen is namelijk wendbaar en makkelijk te besturen. Dit is handig als u van ruimtes wilt wisselen binnenshuis. Daarnaast zijn dergelijke modellen lichter in gewicht. Een scootmobiel met vier wielen zijn juist handiger om lange afstanden af te leggen. Bovendien zijn ze stabieler dan een scootmobiel met drie wielen.

Kortom, bedenk voor welk doeleinde u een scootmobiel wilt aanschaffen. Mocht u door de bomen het bos nog steeds niet kunnen zien, neem gerust contact op met een scootmobiel winkel. Aan de hand van uw voorkeuren kunnen zij u adviseren.